На Заході дали прогноз з приводу прямої війни Росії з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

На Заході дали прогноз з приводу прямої війни Росії з НАТО

На Заході дали прогноз з приводу прямої війни Росії з НАТО
Джерело:  online.ua

Західні аналітики прокоментували перспективи військових дій між Росією і країнами НАТО, при цьому експерти сходяться в тому, що Кремль свідомо веде небезпечну гру з Північноатлантичним Альянсом.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал « Радіо Свобода ».


«Поряд з попередженнями на адресу Росії на саміті НАТО (проходить у Варшаві 8-9 липня, - Ред.) прозвучали і слова про необхідність співпраці і діалогу. Але, як каже американський військовий аналітик Михайло Кофман, співробітник Вільсоновском центру в Вашингтоні, Кремль і без того не вірить в загрозу з боку НАТО. Він намагається вести абсолютно усвідомлену і небезпечну гру з Північноатлантичним союзом», - сказано в статті.


«Я думаю, що Росію нічого переконувати, і їй нема чого пояснювати. Я вважаю, що вони все прекрасно розуміють, і дії НАТО Росію не дратують. Незважаючи на гнівні виступи Москви, в дійсності це хороша політична гра. Вони розуміють, що ці чотири батальйони не збільшують військовий потенціал НАТО. Що ці дії - політична заява», - говорить Кофман.


«Затвердження НАТО себе в ролі оборонного союзу нічого насправді не змінює, і загрозу це Росії ніяку не представляє. Уявіть собі, розмова йде про чотирьох змішаних батальйонах, боєздатність яких повністю нульова. Кожним з них будуть керувати різні країни, і вони будуть перебувати на ротаційній основі в Прибалтиці. Ну як це змінює обстановку для Росії?», - міркує аналітик.


«Я думаю, що ніякого конфлікту між Росією і НАТО не буде. Військових перспектив особливих у Росії немає в тому, що стосується конвенційного конфлікту з НАТО. Та й у НАТО теж немає доброї перспективи на війну з Росією. З іншого боку, я думаю, конфронтація буде продовжуватися», - впевнений Кофман.


«Я підозрюю, що будь-які інциденти в повітрі або на море, швидше за все, відбудуться, тому що ми проходили через подібні цикли в роки холодної війни. І вони завжди приводили до подібних ситуацій. До війни справа не дійде. З моєї точки зору, Росія постійно і хитро збільшує ризик конфронтації, нестабільність», - заявив аналітик.


«Це все націлене на європейців, на розкол в Європі, розкол Європи і США», - резюмує аналітик.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на саміті НАТО було схвалено розміщення в Польщі та країнах Балтії чотирьох військових батальйонів НАТО для захисту від загрози з боку Росії.


За словами генсека НАТО Йєнса Столтенберга, війська будуть розміщені вже в наступному році на ротаційній основі. Крім того, Альянс ухвалив посилити військову присутність в Румунії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?