СБУ розкрила нову операцію російських спецслужб в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ розкрила нову операцію російських спецслужб в Україні

СБУ розкрила нову операцію російських спецслужб в Україні
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України  викрила механізм штучного накручування голосів при подачі петицій Президенту України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.


«Механізм створений російськими спецслужбами для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні», - сказано в повідомленні.


Увагу оперативників спецслужби привернула петиція про введення на території Харківщини «особливого регіону розвитку «Слобожанщина», представлена ​​одним з членів колишньої компартії України.


«Як з'ясували співробітники СБ України спільно з працівниками IT-відділу Адміністрації Президента, «накрутка» голосів відбувалася з IP-адрес, розташованих в Тирасполі (20%), Луганську (10%), Москві (6%), Краснодоні (3%) тощо», - стверджують в СБУ.


У спецслужбі підкреслюють, що за станом на 10 травня за цю петицію було віддано близько 45 000 голосів, з яких 20 000 було відразу видалені, так як були впізнані як голоси «ботів».


«З 25 000 підписів, що залишилися, тільки 30% - реальні користувачі мережі Інтернет, інші 70% - викликають обґрунтовані підозри на предмет достовірності і мають ознаки «ботів», - сказано в повідомленні.


В рамках кримінального провадження оперативники спецслужби також виявили факти надання послуг «голосування» з боку SMM- і SEO-компаній, які використовують ресурс фейковий акаунтів в соціальних мережах. За попередніми даними, вартість їх послуг становить 7-10 гривень за голос.


«Слідчі дії тривають», - резюмують в СБУ.


Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники Служби безпеки України затримали члена банди "Схід", який воював проти України в рядах бойовиків так званої ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?