Горбачов зробив гучну заяву про війну Росії з НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Горбачов зробив гучну заяву про війну Росії з НАТО

Горбачов зробив гучну заяву про війну Росії з НАТО
Джерело:  online.ua

Рішення саміту НАТО у Варшаві про посилення військової присутності НАТО в країнах Балтії і Польщі свідчить про те, що Альянс робить крок від холодної війни до підготовки війни реальної, вважає  екс-президент СРСР Михайло Горбачов.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».


"НАТО від холодної війни розпочала підготовку до переростання в гарячу", - заявив Горбачов.


"Вся риторика в Варшаві просто волає про прагнення мало не оголосити війну Росії. Вони тільки кажуть про захист, а фактично ведуть підготовку до наступальних дій", - підкреслив екс-президент СРСР.


За його словами, прийняті в Варшаві рішення втягують Росію в зростаюче протистояння.


"Члени НАТО намагаються робити вигляд, що їм нічого не страшно, і це дуже підозріло, вони тим самим і нас, і весь світ намагаються втягнути в ще більше протистояння", - сказав Горбачов.


Екс-президент СРСР також вважає, що міжнародне співтовариство має докласти максимум зусиль, щоб зупинити наміри до війни.


"Звичайно, Росія повинна буде продовжувати лінію на захист, необхідно зупинити цей жахливий процес. Всі народи, ООН, Рада Безпеки ООН повинні дуже жорстко відреагувати, щоб зупинити те, що відбувається. До цього процесу повинні підключитися і досвідчені політики, і військові, які добре розуміють, у що все це може вилитися», - вважає Горбачов.


«Народи повинні зупинити сповзання до війни, щоб нікому не кортіло грати на ускладненні світової обстановки, спонукаючи світ до гарячої війни", - сказав Горбачов.


Горбачов також заявив, що членів НАТО провокують на ускладнення міжнародної обстановки, що в той же час є прагненням спровокувати Росію на жорсткі заходи у відповідь.


Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив на саміті у Варшаві, що  Альянс приступить до розміщення батальйонів в Польщі та країнах Балтії в 2017 році: чотири батальйони в Польщі, а також в Естонії, Латвії та Литві будуть розміщені на ротаційній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?