Очевидець згадав, як бойовики ЛНР бігли від української армії
Категорія
Україна
Дата публікації

Очевидець згадав, як бойовики ЛНР бігли від української армії

Очевидець згадав, як бойовики ЛНР бігли від української армії
Джерело:  online.ua

Житель Луганська, який був очевидцем початку створення так званої ЛНР, розповів про те, як проросійські бойовики втекли від української армії в 2014 році, хоча в підсумку місто так і не було звільнено.


Про це очевидець війни написав у своїх щоденникових записах в серпні 2014 року, які публікує ONLINE.UA.


«Стало відомо, що мешканці захопленої ВЧ-3035 (сепаратисти, - ONLINE.UA) за кілька днів до повного блокування міста українськими військами виїхали в Краснодон за "гуманітарною допомогою", залишивши в частині не більше восьми осіб. Попросту кажучи - змилися», - згадує очевидець.


«У перших рядах виїхали "чеченці". Що залишилися в розгубленості спостерігали з даху багатоповерхівки (у військовій частині знаходиться багатоповерховий будинок, з якого добре проглядається нижня, північна частина міста - Вергунка, зайнята в серпні українськими військовими, - ONLINE.UA) в бінокль за ходом наступу наших військ на місто. Судячи з їх жестикуляції, вони тільки сьогодні усвідомили, що їх просто кинули», - продовжує житель Луганська.


«Та й взагалі по місту спостерігається загальне бродіння сепарів, як в мурашнику, в який запхали палицю. В обід по двору проїхала машина-рефрижератор ТМ "ХЛАДО", керована сепарами. Зупинившись біля біля тіток і бабусь, що сидять біля під'їзду, (переважно ватніц), вони стали виймати з її нутра злиплі пельмені, розтануле морозиво і згіркле і тепле масло, звільняючи рефрижератор, очевидно під "вантаж 200", - ділиться спогадами очевидець.


«Ватяний контингент жваво кинувся на цю жалюгідну подачку. У цьому - вся вата. Готові брати від "своїх хлопців" всяку погань, аби ними керувала "владна рука". Менталітет бомжа, який ласує з панського смітника. Ще й, низько вклоняючись, подякують, отримавши чоботом по морді», - міркує житель Луганська.


«Вечір того ж дня. З центру міста (район цирку або СБУ) безперебійно працює сепарскій "Град". Можливо, йде обстріл напрямки р. Краснодон, адже в даний момент оголошено про заняття н.п. Новосвітлівка і Хрящувато військами сил АТО і повне блокування коридору поставок зброї сепаратистам. Наші діти вже мріють, як будуть зустрічати українську армію », - продовжує очевидець.


«З символікою сутужно. Вирішили розфарбувати папір аквареллю і зробити жовто-блакитні прапорці. Також з дружиною вирішили зустрічати визволителів хлібом-сіллю. Хліб - обов'язково домашній, блокадний. Той, який ми печемо собі, перебуваючи під облогою сепарів. Символічно», - резюмував житель Луганська.


Читайте  текст статті на ONLINE.UA: Наші діти мріють, як будуть зустрічати українську армію: блокадний щоденник жителя Луганська

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?