У країні НАТО пожартували про Путіна і розповіли про смертельну зброю для України
Категорія
Політика
Дата публікації

У країні НАТО пожартували про Путіна і розповіли про смертельну зброю для України

У країні НАТО пожартували про Путіна і розповіли про смертельну зброю для України
Джерело:  online.ua

Президент Литви Даля Грібаускайте докладно розповіла про допомогу з боку НАТО Україні і прокоментувала рішення  саміту НАТО  про посилення військової присутності в країнах Балтії і Польщі, вдало поіронізувавши над президентом РФ Володимиром Путіним.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Грібаускайте « Радіо Свобода ».


«Цей пакет (про військову присутність НАТО в країнах Балтії і в Польщі, прийнятий на саміті у Варшаві 8 липня - Ред.) включає в себе не тільки рішення про розміщення батальйонів. Йдеться також про додаткове розміщення протиповітряних комплексів в Польщі. І вони будуть захищати не тільки Польщу, але все балтійські держави», - заявила Грібаускайте.


«Тільки в нашому регіоні ми будемо мати 170 військових навчань різного масштабу. Також буде розташована важка техніка НАТО на нашій території. Отже, ми насправді говоримо про спільний, об'єднаний підхід НАТО на тлі поведінки Росії», - продовжила президент Литви.


«Вперше з часів Холодної війни союзники по НАТО думають про оборону і захист власної території в таких масштабах. Це свідчить, що НАТО переходить від планів на папері до реальних кроків на місцевості. І НАТО стає справжньою оборонною організацією. Це говорить про те, що НАТО розуміє, що таке захищати себе. Ось так я оцінюю рішення НАТО про посилення східного флангу», - додала Грібаускайте.


Відповідаючи на питання, на скільки часу залишаться в Польщі і в Прибалтиці батальйони НАТО, Грібаускайте поіронізувала: «Це залежить від ситуації. Можу пожартувати, що це буде залежати від поведінки Путіна. Якщо він буде наполягати на довгому терміні - так тому і бути! Тобто, це не від нас залежить ».


Коментуючи, як може НАТО допомогти Україні в умовах агресії з боку РФ, президент Литви заявила: «НАТО вже допомагає. По-перше, сильної політичної підтримкою. По-друге, у військовому плані, а також навчаннями українських воїнів».


«Нагадаю про польсько-литовсько-українські бригади. Ми також відправляємо наших фахівців для навчань українських військ. Американці на двосторонньому рівні надсилають військових інструкторів, а також це роблять інші країни НАТО - включаючи Литву і Польщу», - продовжила Грібаускайте.


«Литва навіть посилала певну летальну зброю Україні. Робимо все, що можемо. Ми підтримуємо українську боротьбу проти агресії. Ми також погодимо додатковий пакет допомоги Україні - військову допомогу, фінансову. Тобто, це такий комплексний пакет допомоги Україні», - резюмувала президент Литви.


Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні  генсек НАТО Йенс Столтенберг заявив на саміті у Варшаві, що Альянс приступить до розміщення батальйонів в Польщі та країнах Балтії в 2017 році: чотири батальйони в Польщі, а також в Естонії, Латвії та Литві будуть розміщені на ротаційній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?