В США попередили витік військових секретів до людей Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

В США попередили витік військових секретів до людей Путіна

В США попередили витік військових секретів до людей Путіна
Джерело:  Associated Press

У Сполучених штатах Америки  за звинуваченням у шпигунстві було заарештовано інженера одно з підприємств, що виконувало замовлення Пентагону, який передавав військові секрети агенту ФБР, що називав себе «російським шпигуном».

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АВС.

49-річний Грегорі Аллен Джастіс продавав програмне забезпечення та іншу секретну інформацію, пов'язану з військовими та комерційними супутниками.

"Потрапивши до чужих рук, ця інформація може бути використана на шкоду США та їхнім союзникам", - заявив помічник генпрокурора США Джон Карлін.

Інженер кілька разів зустрічався з агентом ФБР, що працював під прикриттям, і в кожну зустріч отримував від нього від 500 до 1000 доларів за передані документи.

Сам Джастіс пояснив "російському шпигунові", що йому потрібні гроші для лікування хворої дружини, однак, за версією спецслужби, частину грошей він витрачав на іншу жінку.

За сукупністю звинувачень Джастісу загрожує до 35 років ув'язнення.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в СБУ розповіли про справжній шпигунський детектив і про те, як люди президента РФ Володимира Путіна намагалися завербувати українця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?