Країни НАТО чітко пояснили, коли чекають виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни НАТО чітко пояснили, коли чекають виборів на Донбасі

Країни НАТО чітко пояснили, коли чекають виборів на Донбасі
Джерело:  УНН

Лідери країн-членів НАТО на  саміті Альянсу у Варшаві  виступили за проведення виборів на Донбасі після забезпечення безпеки у регіоні і за умови їхньої відповідності українским законам та стандартам ОБСЄ, за присутності великого числа міжнародних спостерігачів. 

Про це йдеться у звітному комюніке саміту НАТО у Варшаві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

"Ми вітаємо зусилля у "нормандському форматі" і в форматі Тристоронньої контактної групи з метою виконання Мінських угод, аби відкрити шлях до повної реінтеграції Донецької та Луганської областей», — йдеться у документі.

Також в комюніке вказано, що реінтеграція цих регіонів має відбутися, зокрема, через «закон про місцеві вибори на сході України, проведення місцевих виборів, коли дозволить безпекова ситуація, у відповідності із законами України і відповідними стандартами ОБСЄ і з потужною присутністю міжнародних спостерігачів, реалізацію "особливого статусу" і амністії, виводу іноземних військ та відновлення контролю України над своєю частиною міжнародного кордону".

Крім того, лідери НАТО заявили, що засуджують використання бойовиками житлових районів для використання важких озброєнь.

"Ми закликаємо усі сторони здійснити конкретні кроки зі скорочення втрат серед мирного населення і суворо дотримуватись вимог міжнародного гуманітарного права", — йдеться у документі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідери НАТО зробили рішучу заяву на адресу Росії щодо її агресії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?