Сусіди завезли нові міни: волонтер повідомила про великі втрати в зоні АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Сусіди завезли нові міни: волонтер повідомила про великі втрати в зоні АТО

Сусіди завезли нові міни: волонтер повідомила про великі втрати в зоні АТО

У  зоні АТО на Донбасі  почали застосовувати нові російські міни, які призвели до великих втрат серед українських бійців.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера Ксенії Бикової.

«Помовчіть хвилинку. І припиніть чвари. У нас сьогодні багато загиблих і поранених. Є тяжкі. Сусіди завезли самонавідні міни "Грань», — написала вона.

За словами волонтера, «зараз ця зараза розповзається по всьому фронту».

«Оркам теж нормально дісталося. Але наших хлопців це не поверне», — додала вона.


Як повідомляє російська «Вікіпедія», комплекс КМ-8 «Грань» є російською розробкою комплекса керованого озброєння для 120-мм минометів, що були розроблені Тульським конструкторським бюро.

«Основным призначенням комплексу є боротьба з одиничними та груповими цілями, а також з інженерними спорудами. До складу комплекса входять постріл зі 120-мм керованою міною та метальним зарядом, а також комплекс засобів автоматизованого керування вогнем «Малахіт», — йдеться у описі.

Також в ньому вказано, що цей комплекс може використовуватись як вдень, так і за умов поганої видимості, а також вночі.

«Основною складовою комплекса є осколочно-фугасна міна калібра 120-мм. Міна обладнана лазерною головкою самонаведення 9Э430, і забезпечує ураження стаціонарних та рухомих цілей першим пострілом, без додаткової пристрілки. Крім того, здатна вражати цілі, що знаходяться на відстані до 300 метрів одна від одної», — зазначає «Вікіпедія».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на саміті НАТО у Варшаві Україна та Польща підписали угоду про взаємне постачання зброї та бойової техніки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?