Країни НАТО звернулися до Росії із закликом щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Країни НАТО звернулися до Росії із закликом щодо Криму

Країни НАТО звернулися до Росії із закликом щодо Криму

На  саміті НАТО у Варшаві  лідери Альянсу та України звернулися до Росії із закликом відмовитись від незаконної анексії Криму.
Про це йдеться у підсумковій заяві Комісії Україна-НАТО, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНИАН.
"Нагадуючи про заяву Комісії Україна-НАТО, прийнятій на саміті в Уельсі 4 вересня 2014 року і на рівні міністрів закордонних справ 11 травня 2015 року в Анталії, ми закликаємо Росію скасувати свою незаконну і нелегітимну самопроголошену "анексію" Кримського півострова, яку ми не визнаємо і не визнаємо", — йдеться у заяві.
Також у документі зазначено, що лідери Комісії Україна-НАТО заявили, що "особливо занепокоєні переслідуванням та дискримінацією кримських татар та інших членів місцевих громад".
"Ми в черговий раз вимагаємо від де-факто російської влади прийняти необхідні заходи для вирішення проблеми з погіршенням ситуації в сфері прав людини у Криму і для забезпечення безпеки, прав і свобод усіх людей, що проживають на півострові", - заявили в Комісії.
У заяві також міститься вимога дозволити міжнародним моніторинговим структурам "виконувати свою надважливу роботу з метою захисту прав людини".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент України Петро Порошенко заявив, що лідери НАТО пообіцяли не визнавати російської анексії Криму і продовжувати санкційний тиск на РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?