Російських силовиків налякали проповіді пастора зі США
Категорія
Світ
Дата публікації

Російських силовиків налякали проповіді пастора зі США

Російських силовиків налякали проповіді пастора зі США

У Самарі російські правоохоронні органи затримали 73-річного пастора зі США Джеймса Френсіса Малкахі та мають намір наполягати на його депортації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Поволжя.
Адвокат пастора Карина Арутюнян розповіла, що її підзахисний приїхав на відпочинок у Самару по туристичній візі та весь цей час проживав в одному з місцевих готелів. За її словами, Малкахі був затриманий поліцією в 16:15 за місцевим часом в суботу, 9 липня, під час зустрічі з друзями.
"Йому закидають ч.2 ст.18.8 КоАП РФ, тобто що він в порушення туристичного візового режиму займався місіонерською діяльністю і тим самим порушив ФЗ №115 "Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації", - сказала адвокат.
Вона стверджує, що насправді її довіритель не вів у Самарі ніяких проповідей.
"При зустрічі з друзями і знайомими, які дізналися, що він в Самарі - він не перший рік і не перший раз приїжджає сюди в Самару - вони приїхали, пили чай, розмовляли на всякі різні теми. Пастор розповідав їм про історію релігій, культури - тобто йшла звичайна бесіда, не більше того"- сказала адвокат.
За її словами, після затримання пастор був доставлений у відділ поліції №3 по Самарі, а потім - в Радянський районний суд Самари, куди адвоката не пустили.
"Так як сьогодні - вихідний день, в суд не пропускають нікого, крім судового складу і учасників судочинства. Відповідно сьогодні судове засідання ведеться в присутності державного адвоката", - зазначила Арутюнян.
Вона підкреслила, що протокол на Малкахі складався уповноваженим дільничним в її відсутність. Пізніше вона дізналася від пастора, що йому не роз'яснили його права на захист і право не свідчити проти себе.
"Ці порушення закону будуть оскаржені нами в Самарському обласному суді" - заявила адвокат.
Вона також розповіла, що просила пастора клопотати перед судом про перенесення засідання на будній день. За її словами, після затримання "Джеймс Френсіс подчуває себе жахливо - йому 73 роки, він хворий на цукровий діабет, у нього підвищений тиск, таблеток з собою немає".
У прес-службі ГУ МВС РФ по Самарській області відмовилися коментувати інформацію про затримання американського пастора.
Раніше повідомлялося, що  між Росією і США набирає обертів новий дипломатичний скандал, після того, як країни обмінялися взаємною висилкою дипломатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?