У Німеччині зробили тривожну заяву щодо російської мафії
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині зробили тривожну заяву щодо російської мафії

У Німеччині зробили тривожну заяву щодо російської мафії
Джерело:  Welt am Sonntag

Російська мафія

 веде активну діяльність, спрямовану на експансію у Німеччину, намагаючись збільшити свою присутність у цій країні, активно формуючи нові мережі та здійснюючи злочини на території ФРН.


Про це заявив голова Федерального відомства кримінальної поліції Гольгер Мюнх, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю виданню Die Welt am Sonntag..

За даними поліції, прихід російської мафії несе ризики втрати мільярдів євро для німецької економіки.

"Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованної злочинності. Зараз вона почала розширюватись на Захід», — сказав Мюнх.

Також він додав, що російська мафія проявляє особливу активність у таких "непопулярних" для організованної злочинності видах злочинів, як крадіжки чи пограбування магазинів. 

Одним з найбільш небезпечних явищ Мюнх назвав "злодіїв у законі" – мафіозних ватажків, які збирають довкола себе не лише росіян, а й абхазців, грузин і туркменів.

За даними поліції, раніше у Німеччині було близько 20-40 тисяч людей, пов'язаних із мафіозними організаціями, зараз мова йде про "п'ятизначне число".

У мафіозі, додав Мюнх, міцні мережі зв'язків, побудовані як у колишньому СРСР, так і в німецьких в'язницях.


"Вісім-десять відсотків ув'язнених німецьких тюрем - російськомовні або вихідці з РФ, близько 5000 осіб", - зазначив він, назвавши цю цифру значним "потенціалом для рекрутингу" до мафії на території Німеччини.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Іспанії була затримана велика група росіян, підозрюваних у мафіозній діяльності та зв'язках із власними структурами у Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?