Скандальний хресний хід в Україні: в Києві згадали про Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандальний хресний хід в Україні: в Києві згадали про Путіна

Скандальний хресний хід в Україні: в Києві згадали про Путіна

У Києві виступили з наміром заборонити  хресний хід, який влаштувала Харківська єпархія Московського патріархату, і запропонували "ходокам" відправлятися в Москву й агітувати там президента РФ Володимира Путіна припинити вбивати українців.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки.
"Завжди був противником втручання релігії в державні справи. Завжди вважав, що Україна має повне право мати свою церкву! Як державний службовець, завжди був поза релігією, проявляючи повагу до всіх конфесій. Але це - не релігія! Це - політика!!! Як киянин виступаю категорично проти цієї ходи вулицями мого рідного міста! Як громадянин, радив би цим ходокам повернути і дружно відправлятися на Москву, агітуючи Путіна припинити вбивати наших громадян, забрати геть своїх найманців і бурят і забратися з Криму! ps До речі, варто було б забрати і своїх Вілкул-Дунаєв-Новинського та іншу гидоту", - написав він.
Раніше з ідеєю заборони хресного ходу по вулицях столиці виступила в Facebook волонтер Леся Борсюк.
"Кияни та жителі інших міст, селищ і сіл, пропоную масово писати заяви в поліцію з таким змістом! Органи правопорядку, СБУ повинні взяти під контроль цей шабаш. Жителі Києва проти проведення хресного ходу, організованого МПЦ і Вілкулом 27-28 липня на вулицях Києва. І звертаються до органів правопорядку, до міського голови Києва і КМДА з вимогою заборонити захід, щоб уникнути провокацій, заворушень, збройних конфліктів на грунті розбіжності релігійних і політичних поглядів", - написала вона.
Раніше повідомлялося, що  соціальні мережі збуджені новинами про два хресних ходи, організовані Московським патріархатом, які направляються на Київ з протилежних сторін - одна колона висунулася 3 липня з Святогірської лаври на Донбасі, а інша 9 липня вийшла з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?