Харківський сепаратист назвав імена кремлівських кураторів ДНР-ЛНР: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Харківський сепаратист назвав імена кремлівських кураторів ДНР-ЛНР: опубліковано відео

Харківський сепаратист назвав імена кремлівських кураторів ДНР-ЛНР: опубліковано відео
Джерело:  ТСН

Затриманий СБУ харківський сепаратист, прихильник "Антимайдану", який називає себе журналістом, Андрій Бородавка

 назвав імена кураторів бойовиків ДНР і ЛНР з Росії, а також розповів про те, що протестні акції в Харкові і на південному сході України планувалися і фінансувалися Кремлем.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

ТСН

.


Затриманий сепаратист заявив у стінах СІЗО, що його зрадили свої, тому що він нібито багато говорив про розкрадання грошей серед сепаратистів Харкова.


"У Росії опинився 19 листопада 2014 року. Приїхав для участі в першому антифашистському конгресі на Поклонній горі. Мені стало відомо (я займався інформаційно-аналітичною роботою), що протестні акції справді підтримуються, плануються, фінансуються з Москви. Протестні акції в Харкові? Так! І на південному сході України. І курирує це все адміністрація президента РФ. Саме там є таке управління з соціально-економічних відносин з країнами СНД (Абхазія, Південна Осетія). Хотів підкреслити, що там я побачив всю цю кухню. Те, про що тут здогадувалися, там я побачив на власні очі", - сказав Бородавка.


За його словами, він кілька разів зустрічався з представником адміністрації президента Росії.


"З лютого 2015 року координацію і організацію протестних акцій в Харкові та ще в декількох областях південного сходу здійснював Маркелов. Це відома в Росії людина, депутат Держдуми", - зазначив сепаратист.


Бородавка розповів, що надалі його запросив на зустріч, як консультанта по Харкову, Інал Ардзімба - молодий кремлівський політик, який курирує проекти ДНР і ЛНР, а також Бессарабської народної республіки.


"Ми спілкувалися в кафе "Шоколадниця". Планувалося проведення масштабної акції протесту працівників ХАЗ ("Харківський авіаційний завод"). Це повинен був бути масштабний мітинг, марш протесту працівників ХАЗ. Люди повинні були зібратися на прохідній, пройти по вулиці Сумськой, перекрити її, вийти на площу Свободи перед будівлею ОДА, розвісити плакати, причому плакати повинні вже були бути прописані (за співпрацю з Росією, за відновлення економічних зв'язків). І найголовніше, без чого ця акція не мала б ніякого сенсу, це вони повинні були найняти невеликий літак або вертоліт, який повинен був супроводжувати колону, літаючи над нею. І викинути листівки, в той період, коли люди вийдуть", - розповів затриманий.


Він додав, що не останню роль в харківських події грає син

затриманої комуністки Алли Александровської 

Олександр, який живе в російському Бєлгороді і дружить з керівником "Харківських партизан", терористом, який влаштовував атаки в Харкові, Олегом Собченко.


"Олександр Олександровський знаходиться на території Білгорода. Я знаю, що він досить часто буває в Москві, має контакт зі співробітниками адміністрації президента, які як раз займаються організацією", - заявив сепаратист.



Нагадаємо, за даними СБУ, Олександровський є проміжною ланкою, через якого надходить фінансування на протести протягом двох років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?