У Київському патріархаті розповіли, яку відповідь дадуть на хресну ходу УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

У Київському патріархаті розповіли, яку відповідь дадуть на хресну ходу УПЦ МП

У Київському патріархаті розповіли, яку відповідь дадуть на хресну ходу УПЦ МП
Джерело:  online.ua

Священнослужителі УПЦ Київського патріархату у відповідь на ходу представників Московського патріархату також проведуть ходу в Києві, зазначив архієпископ, голова Інформаційного управління Київської єпархії Євстратій Зоря.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook архієпископа.
"Думаю, що найкращою відповіддю повинні бути збори української громади на Хресну ходу 28 липня - від Володимирського Собору до пам'ятника св. Володимира. Максимально численне і велелюдне зібрання!", - написав він.
Священнослужитель нагадав, що УПЦ КП щороку проводить цей парад, а в цьому році, з огляду на активність представників Московського патріархату, тим більше повинні провести захід.
"Київський Патріархат з 2009 року проводить 28 липня Хресну ходу в центрі Києва на честь подвійного свята Хрещення Руси-України та честь св. Володимира. В минулому 2015 році керівництву МПВУ спало на думку зробити те ж: 27 липня в столиці було зібрано прихильників російського православ'я на їх власну ходу.
Цього року здалося мало одноденної ходи - вирішили організувати її через всю Україну протягом чотирьох тижнів. Фінал походу - 27 липня в Києві", - розповів Зоря.
За його словами, спонсорують цю акцію ті ж політичні сили, які проплачували Антимайдан, що проходив за часів екс-президента Віктора Януковича паралельно з Євромайданом.
"Навіть спонсорують цей хід (і організаційно, і в медіа) - ті ж політики, які стояли за антимайданом. Разом вони хочуть довести, що саме Московський Патріархат - це і є Україна, що тут - простір "русского міра", - підкреслив він.
Нагадаємо, що соцмережі обурені цією акцією УПЦ МП і стверджують, що на Київ "маршем Путіна" йде антихрист.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?