Суди проти Януковича і його людей: з'явилася важлива інформація
Категорія
Україна
Дата публікації

Суди проти Януковича і його людей: з'явилася важлива інформація

Суди проти Януковича і його людей: з'явилася важлива інформація
Джерело:  online.ua

Судових розглядів у справах про створену президентом-утікачем Віктором Януковичем економічну мафію можна очікувати до кінця нинішнього року.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив міністр юстиції Павло Петренко.
«Янукович створив мафіозну структуру з класичними елементами. Органи влади, криміналітет, представники бізнесу зрослися в один клан. Весь держапарат на них працював. Такі справи непрості в розслідуванні», - заявив Петренко.
«Зараз дуже багато епізодів по Майдану і в питаннях розкрадання держкоштів. І фактично це масив справ, охоплює цілі міністерства того періоду. Кожен орган був заточений на те, щоб викачувати гроші з бюджету», - продовжив міністр юстиції.
«Коли ми прийшли в уряд, то побачили, що діра в бюджеті становила 275 млрд гривень. Це більше ніж півбюджету України. На казначейському рахунку було 115 тисяч гривень. Для країни це дуже мало, а треба виплачувати пенсії. Тому охопити кримінальним розслідуванням всі епізоди неможливо», - розповів Петренко.
Відповідаючи на питання, за який час можна довести вже розпочаті справи до логічного завершення, Петренко заявив:
«Важко оцінювати, тому що слідством керує Генпрокуратура. Тут робити популістські заяви я б не хотів».
«За тією інформацією, що я знаю, можна очікувати потрапляння до кінця року до судів перших великих справ, що стосуються мафіозної організації Януковича. Щодо Майдану є вже справи, і з економічної частини теж повинні бути до кінця року. Генпрокурор розуміє, що терпіння українців не безмежне. Тому у мене є стриманий оптимізм», - завірив міністр юстиції.
Більш детально читайте в інтерв'ю міністра на ONLINE.UA: Є способи повернути в Україну гроші мафії Януковича — міністр юстиції Павло Петренко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?