Міністр оборони Польщі після саміту НАТО видав несподівані відомості
Категорія
Світ
Дата публікації

Міністр оборони Польщі після саміту НАТО видав несподівані відомості

Міністр оборони Польщі після саміту НАТО видав несподівані відомості
Джерело:  online.ua

Під час саміту НАТО над Варшавою в Польщі було зафіксовано чотири випадки порушення повітряного простору, незважаючи на обмеження польотів над польською столицею на час саміту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Польща".
Як заявив міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич, всі інциденти були пов'язані із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Наразі ведеться розслідування.
Мацеревич також підкреслив, що поки рано робити висновки про те, що порушення були навмисними і мали злочинний характер.
Глава Міноборони Польщі додав, що дрони були перехоплені військовою контррозвідкою і Агентством внутрішньої безпеки Польщі. Для цього, за його словами, була використана система Skyeye, до складу якої входять безпілотні літаки типу Hermes, що дозволяють вести спостереження в радіусі п'яти кілометрів.
Мацеревич також повідомив, що зараз безпілотники в руках спецслужб, але поки не в усіх випадках відомо, хто ними керував.
Відзначимо, заборона на польоти цивільної авіації та безпілотних літальних апаратів над Варшавою була впроваджена до кінця 10 липня.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Литви Даля Грібаускайте в кулуарах саміту НАТО в Варшаві демонстративно відмовилася відповідати на запитання російських журналістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?