Стали відомі масштабні плани Росії на Арктику
Категорія
Світ
Дата публікації

Стали відомі масштабні плани Росії на Арктику

Стали відомі масштабні плани Росії на Арктику
Джерело:  izvestia.ru

Міністерство оборони Росії продовжить розміщення своїх підрозділів в Арктиці до 2020 року і має намір з метою зміцнення своєї присутності в північних широтах побудувати і реконструювати в Арктиці 10 аеродромів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".
Джерело у відомстві повідомило журналістам, що в Арктиці Спецбуд Росії будує об'єкти військової інфраструктури на шести островах.
За його словами, в 2016 році у віддалені військові гарнізони планується доставити більше 100 тис. т матеріальних засобів для більш ніж 150 пунктів - маяків, островів, військових частин.
"Північне завезення сплановане таким чином, щоб перш за все ефективно використовуючи період зі сприятливими метеоумовами, доставити вантажі в найбільш складні для доставки і вивантаження пункти", - зазначив співрозмовник видання.
Крім матеріальних засобів, для військовослужбовців для забезпечення будівництва в Арктику буде доставлено понад 190 тис. т будівельно-монтажних і інертних матеріалів - плити аеродромні, цемент, метал, труби, арматура, а також техніка.
"Без аеродромів, розташованих у всіх секторах Арктики, подальший розвиток, забезпечення національної безпеки неможливо", - заявив директор Інституту географії РАН, доктор географічних наук Аркадій Тишков.
Раніше Росія встановила нові ракетні системи C-300 "земля-повітря" на території Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?