Справа проти українського олігарха в Австрії: в мережі звернули увагу на загадку
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа проти українського олігарха в Австрії: в мережі звернули увагу на загадку

Справа проти українського олігарха в Австрії: в мережі звернули увагу на загадку

Стали відомі подробиці обшуків в будинку українського бізнесмена Дмитра Фірташа у Відні, а саме те, що він давав хабарі австрійським і німецьким чиновникам.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста міжнародного співтовариства InformNapalm Антона Павлушка.
"Пам'ятаєте обшуки у Фірташа у Відні на вимогу німецької поліції? Минуло пару місяців і спливли подробиці. Сидячи у Відні, український олігарх Фірташ підкуповував німецьких поліцейських і держслужбовців. Всі проходили через колишнього агента Штазі, уродженку Лейпцига умовну "Ніну". На біду Фірташа, майже про все Ніна писала детальну книгу. Фірташ перерахував їй 750 тисяч євро, щоб через німецьких і австрійських чиновників дістати документи ФБР, які допоможуть уникнути Фірташу видачі в США", - написав журналіст.
Він зазначив, що у Відні Фірташ підкупив працівників міністерства внутрішніх справ Австрії та контр-терористичних відділів.
"Кримінальний коммисар (Heinz-Peter H., 60) з Мекленбург-Передня Померанія з відділу по боротьбі з лівим і правим екстремізмом отримав на свій рахунок 200 тисяч євро. У Відні були проплачені працівники міністерства внутрішніх справ Австрії та контр-терористичних відділів. Мова йшла про 91 тисячу євро", - розповів Павлушко.
"Працівник австрійської розвідки, дехто Hubert B., фахівець з російської розвідки, недавно зустрічався з Ніною. Він поки відсторонений від справ. Австрія взагалі виявляється в цьому плані гадючник ще той. У Відні Ніна постійно зустрічалася з колишнім начальником охорони бундесканцлера або з колишнім начальником місцевого аналога нашої Альфи. Німецькі розслідувачі нібито теж розслідували справу Фірташа і запросили в американської сторони матеріали по українському олігархові. Але щось пішло не так і тепер сядуть багато. Комісар Heinz-Peter H. також робив запити в німецьку розвідку і можливо він був не один", - повідомив журналіст.
Він додав, що ЗМІ в Німеччині пишуть про справу Фірташа вже тиждень, в той час, як в Україні про це мовчать.
"Цікаво, що німецькі ЗМІ пишуть про це вже тиждень. У нас про це ні слова. Фірташ і тут все купив?", - зазначив Павлушко.
Раніше повідомлялося, що український олігарх Дмитро Фірташ проходить свідком у справі про підкуп представника кримінальної поліції Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?