Україну застерегли: у Росії з'явилася нова мета на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну застерегли: у Росії з'явилася нова мета на Донбасі

Україну застерегли: у Росії з'явилася нова мета на Донбасі
Джерело:  online.ua

На довиборах до Верховної Ради України проросійські політики хочуть "заволодіти" 114-м виборчим округом в Луганській області, цей округ є для них стратегічно важливим, вважає нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Тимчука.
"На його території (114 округу - ONLINE.UA) в м. Новопсков в 30 км від російського кордону розташований найбільший газовий хаб і друга за масштабами точка входу магістральних газопроводів з Росії на територію України. Саме по території цього округу тягнеться одразу кілька магістральних газопроводів, які проходять "транзитом" через Луганщину і забезпечують газом південь Росії. Ця інфраструктура критично важлива не тільки для Кубані і Ставропілля, а й для функціонування потенційного "південного газового коридору" в Європу, про який досі марять в Москві", - написав експерт.
Якщо депутату від "Опозиційного блоку" вдасться виграти на цьому окрузі, виникає ризик дестабілізації в цьому населеному пункті.
"Зараз одним з претендентів на перемогу в цьому окрузі є кандидат від так званої групи "газовиків" у "Опоблоці", яка має найтісніші контакти з "Газпромом". У разі його перемоги виникає величезний ризик дестабілізації цієї території в інтересах російського газового монополіста", - підкреслив Тимчук.
Раніше журналіст Олександр Михельсон оцінив шанси Гіві і Мотороли стати депутатами Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?