Загибель MH17 на Донбасі: на Заході різко висловилися про брехню Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Загибель MH17 на Донбасі: на Заході різко висловилися про брехню Росії

Загибель MH17 на Донбасі: на Заході різко висловилися про брехню Росії
Джерело:  Гордон

Британський блогер, засновник проекту Bellingcat Еліот Хіггін заявив, що Росія з самого початку брехала про катастрофу MН17 на Донбасі в 2014 році і створювала підроблені докази провини України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Гордон.
Він розповів в інтерв'ю виданню, чому після того, як було доведено, що Росія вторглася в Україну, що MН17 збили з російської зброї, показано, як "Бук" потрапив на Донбас, його команда продовжує розслідування.
"Наразі, справді, ми вже вичерпали багато напрямків досліджень. Я домовився з командою Google Earth, щоб напередодні 17 липня вони дали якомога більше супутникових знімків того періоду. Але як і раніше викликає великий інтерес ось що: ми показали конвой, який супроводжував 17 липня 2014 року пускову установку "Бук", і інші помічені сепаратистські конвої, але у нас все ще немає додаткових відомостей про ці автомобілі: хто володіє ними, хто використовує їх. Пошук такої інформації був би вкрай цікавий. І, безумовно, не тільки для нас, але і для слідчих, які ведуть кримінальну справу. Чому ми продовжуємо працювати? Bellingcat досить унікальний проект в сфері розслідувань. І він змушує всіх рухатися вперед. Ми просто зобов'язані продовжувати шукати дані до тих пір, поки всі можливості не будуть вичерпані. Зрештою, я хочу бачити тих людей, які стріляли по літаку, притягненими до відповідальності і хочу переконатися, що весь світ пам'ятає, яку роль Росія зіграла в загибелі 298 осіб", - сказав Хіггінс.
Засновник Bellingcat вірить, що робота його команди допоможе знайти безпосередньо тих, хто збив Boeing 777 над Донбасом, і відправити їх за ґрати.
"Це здається непосильним завданням. Дійсно, важко з використанням тільки інформації з відкритих джерел поодинці їх розшукувати. Але ми сподіваємося, наша робота дасть додаткову поживу офіційному розслідуванню, яке має набагато більше можливостей. Отже, не виключено, в один прекрасний день винних судитимуть", - зазначив він.
Хіггінс розповів також, чому Bellingcat сконцентровані саме на пошуку доказів причетності Росії до катастрофи MН17.
"У ході розслідування ми йшли слідом за доказами. Спочатку ми не знали, Україна чи Росія відповідальна за загибель цивільного літака. Але в міру того, як ми збирали і аналізували матеріали, ставало зовсім зрозуміло, хто несе відповідальність. Росія з самого початку брехала про MН17. Вона створювала підроблені докази провини України в катастрофі літака. Тому не тільки зібрані нами матеріали, а й невдалі спроби Росії обдурити весь світ вказують на її вину в загибелі літака", - підкреслив британець.
Раніше експерти Bellingcat опублікували неспростовні докази перевезення російського "Бука" по території Донбасу в день аварії малайзійського Boeing рейсу МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?