Президент Польщі висловився про Волинську трагедію
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Польщі висловився про Волинську трагедію

Президент Польщі висловився про Волинську трагедію
Джерело:  rp.pl

Президент Польщі Анджей Дуда висловив надію на примирення поляків і українців в питанні трагедії на Волині в 1943-1944 роках.
Про це він заявив після покладання квітів до пам'ятника жертвам цієї трагедії у варшавському районі Жолібож, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Rzeczpospolita.
"Історична правда потрібна, тому що тільки на правді ми зможемо побудувати хороші відносини (з Україною)", - підкреслив Дуда.
Крім того, польський лідер зазначив, що потрібно зробити все можливе, щоб цю "істину проповідувати, показати по обидва боки".
"Багатьом це буде нелегко прийняти... Це завдання як одного боку, так і іншого", - додав він.
Також польський лідер прокоментував жест президента України Порошенка, який поклав квіти до пам'ятника жертвам Волинської трагедії.
"Я сприйняв це як важливий жест, як жест миру, жест дружби, і, я думаю, що цей жест повинен бути гідно оцінений... Сподіваюся, що цей жест оцінять, і що ми зможемо на цьому будувати (дружні відносини з Україною)", - заявив Дуда.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше верхня палата польського парламенту ухвалила резолюцію, в якій назвала Волинську трагедію 1943-1944 років «геноцидом поляків, вчиненим українськими націоналістами ».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?