У Держдепі США зробили важливу заяву про Україну і НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдепі США зробили важливу заяву про Україну і НАТО

У Держдепі США зробили важливу заяву про Україну і НАТО

Відносини НАТО і України

вийшли на новий рівень довгострокового партнерства, головною метою якого є розвиток Збройних сил України.


Про це заявив представник Державного департаменту США Джошуа Бейкер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutche Welle.


За його словами, Альянс і Україна пройшли рівень "відповіді на кризу" і вийшли на черговий етап взаємодії.


Бейкер також підкреслив, що "НАТО не шукає протистояння з будь-якою державою або союзом держав».


«НАТО - оборонне утворення. Для гарантій безпеки країн-членів НАТО має також захищати стабільність за своїми межами", - заявив він.


Крім того, представник Держдепу зазначив, що відносини Альянсу з Україною, Молдовою, Грузією, а також Швецією і Фінляндією мають на меті посилення стабільності серед країн, які не є членами блоку.


Бейкер додав також, що США виділять в поточному році ще 335 мільйонів доларів на підтримку української оборони, зокрема на тренування військових, радари і комунікаційні системи, а також на радників, які будуть допомагати в боротьбі з корупцією.


У свою чергу НАТО підтримуватиме в Україні реформу сфери оборони, посприяє в розмінуванні територій та навчанні офіцерів і дипломатів за стандартами Альянсу.


Як повідомляв ONLINE.UA,

на саміті Північноатлантичного альянсу в Варшаві лідери НАТО зробили жорстку заяву на адресу Росії щодо її агресії проти України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?