Сорос пояснив, чому Україна найважливіша країна для ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Сорос пояснив, чому Україна найважливіша країна для ЄС

Сорос пояснив, чому Україна найважливіша країна для ЄС
Джерело:  project-syndicate.org

Україна є найбільш великим активом  Європейського Союзу, оскільки українці готові вмирати, захищаючи свою країну, і Євросоюз у тому числі.

Таку думку висловив американський фінансист Джордж Сорос, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його статтю в Project Syndicate.

"Найбільший актив Євросоюзу — Україна, чиї громадяни готові померти, захищаючи свою країну. Захищаючи себе, вони також захищають ЄС — це нечасто зустрічається у Європі в теперішній час", — написав він.

Сорос також виділив чотири способи, які можуть завадити розвалу Євросоюзу після референдуму у Великій Британії.

Перше — необхідно строго розділити членство в ЄС і членство в єврозоні; друге — Євросоюзу потрібно задіяти величезний кредитний потенціал, який досі майже не використовувався; третє — Євросоюз має посилити захист від "зовнішніх ворогів", які мають можливість скористатися його "поточною слабкістю"; четверте — плани ЄС у боротьбі з кризою біженців повинні бути ретельно переглянуті.


За його словами, Brexit був негативним сюрпризом, але спонтанна відповідь на нього як раз таки відбувається в позитивному ключі. На його думку, хвилювання після проведеного референдуму показали британцям, що на кону за вихід Британії з ЄС.
"Якщо це почуття пошириться на всю Європу, то здавався неминучим розпад ЄС може замість цього створити позитивний імпульс для сильнішою і кращою Європи", — написав він.
Сорос додав, що цей процес можна почати саме у Великій Британії, таким чином трансформувавши поточне наростаюче невдоволення ЄС в новий ентузіазм про членство в Євросоюзі.
Сорос підкреслив, що ЄС потрібно діяти уважно: не можна як-небудь "карати" британських виборців за їх обґрунтовані побоювання про недоліки членства їхньої країни в ЄС. На його думку, європейським лідерам потрібно визнати свої власні помилки і визнати дефіцит демократії в поточних інститутах Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Джордж Сорос назвав Казахстан країною, який вдалося далі від усіх "втекти" від Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?