Приїжджали муфтії від Путіна: стали відомі нові деталі анексії Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Приїжджали муфтії від Путіна: стали відомі нові деталі анексії Криму

Приїжджали муфтії від Путіна: стали відомі нові деталі анексії Криму
Джерело:  online.ua

Мусульманські муфтії з Росії на початку 2015 року «цілим караваном» приїхали до Криму, щоб умовляти кримських татар підтримувати Росію.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" Саїд Ісмагілов.
«Відмінності є (між ісламом в Росії і Україні - Ред.). У Росії під час правління Путіна зачищене релігійне життя. Я не знаю, як в інших конфесіях та релігійні організації, але знаю, як у мусульман.
Всі релігійні діячі, які не згодні працювати під диктат російських силовиків, були відсторонені від діяльності», - заявив Ісмагілов.
«Хто погодився, той був інтегрований в російську політику. Вони підтримують Кремль, що б там не відбувалося. Був наказ працювати з Кримом - муфтії поїхали на півострів цілим караваном і вмовляли кримських татар погодитися на російські умови», - продовжує муфтій.
«Релігійне життя Росії підпорядковане російській імперській ідеї. Там немає релігійної свободи, хоча вона і декларується. Є списки забороненої літератури, де відсотків 70 становить саме мусульманська література», - розповідає муфтій.
«Поряд з літературою справді екстремістського характеру туди потрапляють і класичні твори. Наприклад, більше року був заборонений популярний російськомовний переклад Корану, зараз заборонені молитовник "Фортеця мусульманина", а також популярний і авторитетний збірник хадисів "Сади праведних", - заявив Ісмагілов.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путін зачистив релігійне життя в Росії, у нас все не так - муфтій мусульман України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?