У Польщі зробили нову гучну заяву про Волинську трагедію і українців
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі зробили нову гучну заяву про Волинську трагедію і українців

У Польщі зробили нову гучну заяву про Волинську трагедію і українців
Джерело:  online.ua

Голова польської правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський назвав події на Волині 1943-1944 років геноцидом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.
"Не може бути, щоб такий злочин, скоєний проти поляків, і будь-який злочин такого типу замовчували, називали поняттям менш істотним, ніж те, що вміщує слово геноцид. Це був геноцид, я ще раз хочу чітко наголосити», - заявив Качинський після покладання квітів до пам'ятника Волинській трагедії.
«Проте я хочу також нагадати про тих українців, які в цей страшний час встали на захист поляків. Дуже багато з них заплатили за це своїм життям. Ми пам'ятаємо про них і віддаємо їм належне", - додав Качинський.
Нагадаємо, 7 липня парламент Польщі ухвалив постанову про Волинську трагедію. У своїй резолюції сенатори закликали польський Сейм встановити 11 липня Національним днем ​​пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?