Зубна щітка на двох, прослушка в телефоні: як контроль чоловіка знищує дружину
Категорія
Відносини
Дата публікації

Зубна щітка на двох, прослушка в телефоні: як контроль чоловіка знищує дружину

Зубна щітка на двох, прослушка в телефоні: як контроль чоловіка знищує дружину

Примусовий контроль - це психологічне насильство, яке часто переростає в насильство фізичне. Психологи пропонують ввести кримінальну відповідальність за такі дії.


Про це повідомляє Lady.ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.


У статті наводиться приклад 54-річної викладачки Лізи Фонтез. Її колишній коханий ніколи не вдарив жінку, але він зламав її комп'ютер і встановив прослушку в спальні.


Він також змусив її перестати спілкуватися з рідними та друзями. І тільки коли їм довелося розлучитися на два тижні, Ліза зрозуміла, що це не любов, а бажання контролювати. Витримавши два тижні дзвінків, листів і шантажу, жінка кинула свого контролера.


Зараз вона успішна і навчає інших, як справлятися з психологічним абьюзом.


У статті згадується досвід багатодітної матері, яка попросила назвати її вигаданим ім'ям Рейчел, так як все ще боїться колишнього чоловіка.


Вона прожила в шлюбі 18 років. Увесь цей час чоловік змушував її користуватися його зубною щіткою, забороняв зачиняти двері у ванну кімнату, коли вона милася. Він також переконав жінку, що вона погана мати і дружина, яка більше нікому не потрібна.


По всьому будинку були камери. Чоловік міг заявитися до неї на роботу і питати у колег і начальства, коли вона прийшла і чим займається. Він постійно говорив їй, що їхні друзі терплять її тільки через любов до нього.


Чоловік контролював її дзвінки і листування, поки 46-річна Рейчел не зірвалася і не зрадила йому. Після цього він подав на розлучення, а вона вчиться жити без контролю і відновлює зв'язки з рідними та близькими.


Ще одну жінку чоловік змушував спати тільки на спині, носити тільки той одяг, який вибрав він, і митися в душі тільки так, як сказав він.


У грудні минулого року Англія і Вельс розширили визначення домашнього насильства, щоб включити в нього примусовий контроль поведінки, а також інтимне насильство в сім'ї.


На сьогоднішній день, принаймні, чотири людини були засуджені за новим законом.


Зараз активісти і психологи США працюють над тим, щоб такі ж закони діяли і у них.


Психологи стверджують: примусовий контроль поведінки часто переростає у фізичне насильство, тому виходити з таких відносин потрібно якомога раніше.


Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі недавно пройшов  флешмоб # яНеБоюсьСказати, учасниці якого ділилися історія зґвалтувань і сексуальних домагань. І хоча багато співчували жертвам насильства, знайшлося чимало тих, хто засудив і навіть назвав жінок винними в тому, що спровокували ґвалтівників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?