Побиття бійця АТО в Горішніх Плавнях: з'явилися нові шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Побиття бійця АТО в Горішніх Плавнях: з'явилися нові шокуючі подробиці

Побиття бійця АТО в Горішніх Плавнях: з'явилися нові шокуючі подробиці
Джерело:  24 канал

Волонтер Ксенія Бикова розповіла про те, що сталося після побиття в Горішніх Плавнях Полтавської області ветерана АТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Канал 24.
Потерпілий за порадою адвоката поки від коментарів вирішив утриматися. Однак Бикова розповіла, що в Горішніх Плавнях напали не тільки на ветерана АТО, але і на його сестру. Їх била компанія з 9 чоловік. Після побиття нападники просто кинули постраждалих на дорозі.
За її словами, в міліції, куди звернувся Дмитро, одразу його заяву приймати не хотіли, наполягаючи, що це "хуліганка", яка потягне максимум на 800 грн штрафу. За словами Бикової, один з нападників на АТОшника має стосунок до правоохоронних органів.
"Інцидент стався в мікрорайоні Піддубне, де всі жителі знають один одного. Діма повертався додому з другом і сестрою Яною, те, що на неї говорять сусіди - що вона нібито була не при собі - дурниця. У неї прекрасна сім'я і двоє дітей. "Зачепили" їх просто - почали кричати, щоб вони тихіше розмовляли, а потім одна з жінок, яка була в тій компанії, сказала: "Не чіпайте його, він - АТОшник". Слідом полетіло "ах, ще й АТОшник", і пішло-поїхало", - зазначила Бикова.




Після того, як завдяки волонтерам і ЗМІ стало відомо про подію, в місцевому відділенні міліції прийняли заяву Дмитра, а через дві доби - і у відповідь заяву земляків, які напали на нього.
При цьому нападники за підтримки місцевих ЗМІ навіть записали власну сповідь і розповіли "свою" правду. За їх словами, вони відзначали День молоді, компанією сусідів вирішили випивати не у дворі приватного будинку, а винесли стіл і лавки до дороги. Близько першої години ночі повз компанії проходив Дмитро з другом, які нібито несли на руках несамовиту жінку і голосно лаялися. Турбуючись, щоб їхні діти не почули лайки, жителі міста стверджують, що зробили зауваження, після якого ветеран АТО сам на них напав. Що при цьому робили діти о першій годині ночі поруч з випиваючими батьками - не уточнюється.
"Зараз напали на Дімку, кажуть, що ми після до них з розбірками приїжджали - це повна нісенітниця, - розповідає волонтер. - На наступний день після того, що сталося, ми заїжджали до Діми, щоб забрати деякі його речі з дому (сам доброволець в цей час знаходився в лікарні - Прим. авт.). Але ні до кого не підходили. А ось нам надходили з їх боку одразу загрози, а потім пропозиції "домовитися". Всі 9 осіб, які проходять у справі, особисто з нами не зв'язуються - кажуть через третіх осіб, підсилає знайомих. Але ми хочемо довести справу до кінця. А ще нам і самим цікаво, яку у відповідь заяву вони подали. Знаємо, що побої вони теж зняли, але тільки через дві доби, адже після того, як вони Діму побили - вся компанія далі пити пішла, і на наступний день вони теж щось "відзначали", може, між собою в результаті і побилися...", - розповіла Бикова.
Варто відзначити, що в соціальних мережах жителі Горішніх Плавень всіляко знущаються з потерпілого ветерана АТО. Вони пишуть таке: "його не били, а гладили", "отримав важкий синяк і подряпину - хаха", "Довоювався дол ... б?", "Накоїв горя в Україні" тощо.
Потерпілий Дмитро воював в районі донецького аеропорту в складі 93-ї бригади ЗСУ, пройшов бої в Авдіївці та Опитному, близько року тому мобілізувався, а незадовго до інциденту знову їздив на навчання.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії жорстоко побили активіста руху "Солідарність" Ігоря Іванова, який виступав на підтримку України. Під час побиття нападники кричали, що б'ють опозиціонера за його позицію з приводу Надії Савченко і анексії Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?