Українські миротворці потрапили в епіцентр конфлікту в Судані: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські миротворці потрапили в епіцентр конфлікту в Судані: з'явилися фото

Українські миротворці потрапили в епіцентр конфлікту в Судані: з'явилися фото

31 офіцер Нацполіції і Нацгвардії України в складі миротворчої місії ООН потрапив під перехресний вогонь протиборчих сил в столиці Південного Судану Джубі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
"У Джубі, столиці Південного Судану - різке загострення, ескалація військового конфлікту протиборчих політичних груп. З учорашнього дня під перехресний вогонь протиборчих сил - потрапили миротворці ООН, в складі яких - згідно міжнародних зобов'язань України - задіяні 31 офіцер Нацполіції і Нацгвардії України. День і ніч для блакитних беретів були непрості .. Зв'язок був уривчастий .. ми всі хвилювалися .. Але тільки-но зміг переговорити з командиром українського персоналу місії ООН в Південному Судані - підполковником поліції Сергієм Мазуровим. Наші - всі живі і неушкоджені! всі - на зв'язку - на території бази в Джубі", - написав він.
Глава МВС розповів, що група українських офіцерів інтенсивно працює, надаючи допомогу постраждалим мирним жителям Судану.
"Наша група інтенсивно працює, надаючи допомогу постраждалим мирним жителям - приймаючи і розміщуючи на базі біженців, які прибувають - жінок і дітей, які постраждали в ході воєнного конфлікту", - зазначив Аваков.
За його словами, обстановка в Джубі, незважаючи на спроби врегулювання конфлікту з боку Генсека ООН, продовжує залишатися напруженою.
"При необхідності, за погодженням з командуванням сил ООН - МВС України вживатиме всіх необхідних заходів для евакуації миротворчої місії", - заявив міністр.
Раніше повідомлялося, що глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков похвалився переходом Нацполіції на гібридні автомобілі.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?