Бійці АТО розповіли, як взяли в полон росіян: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці АТО розповіли, як взяли в полон росіян: опубліковано відео

Бійці АТО розповіли, як взяли в полон росіян: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Українські військовослужбовці розповіли, як їм вдалося захопити в полон громадян Росії, які воювали в складі бойовиків ЛНР на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане в Youtube.
"Спочатку почалися артобстріли по опорних пунктах - одному, другому, третьому, хаотично почали лупити. Можливо, для того, щоб привернути нашу увагу і під прикриттям артилерії висунутися до групи для здійснення диверсійних дій. Я підняв резервну групу, привів її в бойову готовність, медиків підняв", - розповідає командир батальйону з позивним "Маестро".
Після цього з блокпоста військові отримали повідомлення, що зав'язався бій.
"Я очолив групу і ми вийшли в район наглядового поста. Коли туди вже дійшли, бій практично закінчився. Витягли поранених. Знайшли одного в посадці, кричав там командир взводу їх (бойовиків - ред.). Ми витягли його, надали першу медичну допомогу, знайшли їх зброю, за формою побачили, що це росіяни. Потім при ретельному огляді особистих речей були виявлені паспорти російські, посвідчення особи офіцерів "армії ЛНР", 7-ї бригади. Один був командир роти, командир взводу і молодший сержант", - зазначив український військовий.
"Вибігли ми з бліндажа, зайняли кругову оборону, сказали "Руки вгору і виходьте на відкрите місце". Не виходять. Підійшли ближче - лежать, поранені двоє, третій в кущах. Десь хотів сховатися, але поранили в ногу, почалися болі, почав кричати "Допоможіть", - розповів командир взводу з позивним "Дід".


Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України опублікувала відео допиту одного з російських диверсантів, захоплених в полон під час бою в ніч на 11 липня біля селища Троїцьке в Луганській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?