Спійманий охоронець ватажка ДНР розповів, як втік з Донецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Спійманий охоронець ватажка ДНР розповів, як втік з Донецька

Спійманий охоронець ватажка ДНР розповів, як втік з Донецька

Спійманий на контрольному посту "Мар'їнка" громадянин Російської Федерації, який працював в особистій охороні ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченка

, розповів, як йому вдалося втекти з окупованого Донецька.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служба ГУ Нацполіції в Донецькій області.


За словами затриманого, 9 липня в Донецьку він був побитий працівниками «поліції ДНР», після чого взяв з дому автомат «Калашникова» і розстріляв двох «поліцейських» Пролетарського РВ. Потім втік з Донецька, де жив останнім часом.


29-річний громадянин РФ, зареєстрований в Південній Осетії, самостійно вийшов на КПВВ Мар'їнка та був доставлений у відділення поліції.



Встановлено, що росіянин перебував в складі угруповання бойовиків «Восток» з серпня 2014 по травень 2016 року. Спочатку «ніс службу» в місті Ясинувата, чергував на блокпосту в Луганській області.
У травні 2015 - березні 2016 - воював у складі особливого відділу "республіканської гвардії", брав участь у бойових діях під селищем Широкине і працював в особистій охороні ватажка бойовиків ДНР Захарченка. З березня по квітень 2016 року входив до складу угруповання «батальйон «Патріот».
Відносно нього розпочато розслідування Мар'їнським ОП. Факт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 260 «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.
Раніше повідомлялося, що українські бійці взяли в полон кількох росіян в районі Троїцького в Луганській області.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?