Вбивця поліцейських в США користувався зброєю з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивця поліцейських в США користувався зброєю з Росії

Вбивця поліцейських в США користувався зброєю з Росії
Джерело:  thearmsguide.com

Вбивця поліцейських з Далласа Мікі Ксав'єр Джонсон

, який 8 липня застрелив п'ятьох і поранив шістьох правоохоронців, користувався карабіном «Сайга» калібру 5,45 міліметра російського виробництва.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Arms Guide.


«Поліцейський спецназ виявив серед уламків напівавтоматичний карабін "Сайга ІЖ-240" з магазином на 30 патронів», - йдеться в повідомленні.


Цей карабін випускається російським концерном «Калашников» і дозволений у всіх штатах США. При цьому не повідомляється, чи було зброю придбано Джонсоном легально чи видобуто злочинним шляхом.


У базовому варіанті «Сайга ІЖ-240» комплектується магазином на 10 патронів і не може використовувати стандартні магазини від автоматів Калашникова, проте карабін може бути модифікований під стрільбу з їх використанням.


Знайдена «Сайга» була додатково оснащена дульним гальмом-компенсатором «Зеніт», складним прикладом Magpul Zhukov і планкою «Зеніт» для кріплення оптичних і коліматорних прицілів.


Також стало відомо, що Джонсон відвідував курси стрільби в передмісті Далласа.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в ніч на 8 липня в техаському Далласі під час акції протесту проти поліції була відкрита стрілянина

по групі правоохоронців.


Шестеро поліцейських отримали поранення, двоє з них залишаються в критичному стані.


Підозрюваний у нападі - резервіст Армії США Мікі Ксав'єр Джонсон - був заблокований поліцейськими спецназом на підземній парковці і убитий з використанням робота Remotec F-5, забезпеченого зарядом вибухівки.


В ході тих подій

троє поліцейських загинули на місці, двоє пізніше померли в лікарні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?