"Правий сектор" виступив із закликом щодо хресної ходи
Категорія
Політика
Дата публікації

"Правий сектор" виступив із закликом щодо хресної ходи

"Правий сектор" виступив із закликом щодо хресної ходи
Джерело:  Правий сектор

Рух "Правий сектор" пообіцяв вжити заходів щодо хресної ходи на Київ, організованої Московським патріархатом, якщо парафіяни УПЦ МП увійдуть до столиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву, опубліковану на сайті організації.
"10-тисячний натовп на чолі з функціонерами придворного відомства Путіна, пройде по областях України і планує зібратися в Києві 27 липня. Це чисто політичний захід Московського патріархату, лідери якого прикриваються християнською риторикою і символікою», - йдеться в повідомленні.
При цьому в «Правому секторі» підкреслили, що «для істинно віруючих християн цей захід - гріх, який ні в якому разі не може бути підтриманий ні словом, ні тим більше співучастю".
"У нас є безліч доказів. Досить пошукати фото і відео бісівської процесії: заклики до "русского міра", використання кліше з російських ЗМІ в проповідях, ніякої національної української символіки, парафіяни і священики вішають георгіївські стрічки і несуть портрети Миколи II, який точно не є святостим для християн. Москва підло використовує релігійний фактор у війні проти України", - підкреслили в організації.
Крім того, «Правий сектор» нагадав про особу митрополита Онуфрія, який очолює УПЦ МП:
"Ватажок філії МП в Україні митрополит Онуфрій ще в 2015 році публічно зганьбився, відмовившись вшанувати пам'ять українських фронтовиків».
«Прес-служба УПЦ МП пояснила цей жест вимогою негайного припинення звільнення Донбасу від російсько-терористичних сил (яке за термінологією МП є "громадянською війною")», - додали націоналісти.
Також вони наголосили, що «шаблонні фрази російських ЗМІ про "громадянську війну" в Україні, про Майдан, який "розділив Україну", часто зустрічаються в промовах митрополита».
"Про жодні релігійні принципи тут (у організаторів хресної ходи - Ред.) не йдеться. Організатори УПЦ МП підло використовують людей, які довірилися їм за своїм незнанням або слабкою силою волі. Громада наївних - живий щит, яким прикривається МП від справедливого покарання", - підкреслили в «Правому секторі».
Також організація закликала «громадян України проявити мудрість і не підтримувати хід МП, їх лицемірні гасла».
«Ми вимагаємо від влади заборонити захід, не пускати його до Києва і ретельно перевірити організаторів і учасників! Не допустіть провокацій! В іншому випадку ми, як люди, які ставлять Бога і Україну понад усе, не залишимося осторонь і будемо реагувати", - пообіцяли в «Правому секторі».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в бік Києва з двох сторін колонами вийшли віруючі Московського патріархату з хресною ходою "з молитвою за мир, любов і Україну".
Одна з колон 3 липня вийшла зі Святогірської лаври на Донбасі, а інша 9 липня почала шлях з Почаївської лаври на Тернопільщині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?