Розгорається скандал із побиттям підозрюваних у справі Бузини: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Розгорається скандал із побиттям підозрюваних у справі Бузини: з'явилися фото

Розгорається скандал із побиттям підозрюваних у справі Бузини: з'явилися фото

У Києві 12 липня було побито підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини - активіста організації С14 Андрія Медведька і ветерана АТО Дениса Поліщука.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook активіста Євгена Карася.
«Вранці 12 липня Медведька і Поліщука заманили в УБОЗ (Управління по боротьбі з організованою злочинністю - Ред.) нібито дати свідчення про те, як їх била міліція в 2015-му. Але влетів спецназ КОРД, почав бити для примусового відбору ДНК», - повідомив він.
Також активіст нагадав, що раніше суд заборонив примусове вилучення цих зразків у підозрюваних.
«Після цього під суд приїхали активісти та депутати, але і на них було скоєно напад. Бійця батальйону «Миротворець» Сергія Бондаря зі ще одним активістом викрали і побили. Пізніше під суд приїхав автобус "Беркута" зі знятими номерами. Медведька і Поліщука госпіталізували, не затримали. Бондаря і ще одного активіста доставили в Голосіївське РВВС. Під час викрадення КОРД завдав їм тілесних ушкоджень, зламав ніс і вибив зуби», - написав Карась.
За його даними, підозрювані «Медведько і Поліщук в лікарні. Не затримані. Добре побиті, синці, гематоми, але переломів немає».
«Сергію Бондарю, бійцеві полку "Миротворець", якому КОРД зламав ніс і вибив зуби, причину затримання ще не придумали. Сергій нікого не бив, не порушував порядок. Він лише приїхав з іншими активістами під УБОЗ, де чекав депутатів. Інші хлопці і дівчата втекли від КОРДу», - додав активіст.
Також він підкреслив, що зараз бійці «КОРДа" затримані активістами С14, «Правого сектора» і депутатами. Знаходяться на вулиці Байковій. Той же автобус, ті ж кати в погонах, які зламали ніс і ні за що викрали двох осіб, стоять там же. Пітніють в масках через пресинг депутата Парасюка».
У свою чергу, народний депутат від фракції «Батьківщина» Ігор Луценко написав у своєму Facebook: «Сьогодні, 12 липня 2016 року зі грубим порушенням законних прав та інтересів Медведька і Поліщука вони були побиті працівниками КОРДА, співробітниками прокуратури Сорокою, Сотниченком, за участю двох «лікарів», які порушили клятву Гіппократа, побили Медведька і Поліщука, їх адвокатів, заблокували в приміщенні Медведька і Поліщука, відібрали примусово зразки крові і слини, які вони відмовлялися надавати».
«Все це відбувалося без участі їхніх адвокатів, яких тримали кожного по 30 працівників «КОРДу». Ось навіщо створили «КОРД» - для того, щоб тиснути на патріотів», - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в Київській прокуратурі розповіли про звинувачення в зникненні документів зі справи про вбивство Олеся Бузини.
Нагадаємо, Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року у дворі власного будинку.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?