Людина Путіна в ООН побачила, що США готові поступитися на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Людина Путіна в ООН побачила, що США готові поступитися на Донбасі

Людина Путіна в ООН побачила, що США готові поступитися на Донбасі
Джерело:  Ехо Москви

Глава російської делегації при ООН Віталій Чуркін побачив ознаки готовності США до поступок у своєму ставленні до ситуації на Донбасі і проведення виборів в регіоні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його коментар «Ехо Москви».
«Про це і Сергій Лавров говорив, що останнім часом є певні ознаки того, що американці ... зараз, я так розумію, що вони прийшли до того, що все-таки діватися нікуди, і конфлікт вже ніби, так би мовити, більш ніж трошки затягнувся, скажімо так. І якось стали більш серйозно ставитися і до того, що треба реалізовувати комплекс заходів», - заявив він.
Крім того, Чуркін зазначив, що у нього склалося «відчуття», що «йдуть серйозні розмови по модальність виборів (на Донбасі - Ред.)».
«Все-таки, треба прийняти закон про особливий статус і про амністію, і якщо про це домовилися - все ж треба. І я сподіваюся, що цей вплив (ставлення США - Ред.) на Київ все-таки певний матиме, не кажучи вже про те, французи ні, абсолютно очевидно, вже розуміють, що вони опинилися в незручному становищі, оскільки вони все ж підтримали і президенти підтримали комплекс заходів, і не реалізовувати його вже півтора року, звичайно, для них це теж дискомфортно політично», - додав він.
Також російський дипломат нагадав і про заяви українців про відсутність гарантій безпеки, необхідних для проведення виборів на Донбасі і необхідності введення міжнародних сил безпеки.
«Українці починають говорити:« Немає безпеки ... ». Знову ж стосовно до виборів починають говорити про те, що там ще якісь сили безпеки повинні бути введені, як я розумію. Сюжет, повторюю, обговорюється по різних каналах, але виявився набагато складніше, ніж можна було припустити...», - додав він.
Також у Чуркіна виникли питання і про позицію українців про те, що у виборах на Донбасі могли б «брати участь всі, хто завгодно».
«Ледь не «Правий сектор» теж повинен приїхати на Донбас. Я, може бути, дещо утрирую, але приблизно як би побоювання з приводу української позиції були такі, що висувалися вимоги, які явно неприйнятні для Донбасу. А на наш заклик ... Там же написано в комплексі заходів. Ви домовитеся з представниками Донецька і Луганська. Вони кажуть: «Ні, ми не будемо з ними розмовляти». Тобто якесь зачароване коло виникає», - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідери НАТО на саміті у Варшаві чітко висловили свою позицію щодо ситуації на Донбасі і виборах в цьому регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?