Порошенко зробив заяву про повернення Криму: опубліковане відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив заяву про повернення Криму: опубліковане відео

Порошенко зробив заяву про повернення Криму: опубліковане відео

Президент України Петро Порошенко

 переконаний, що Росія заплатить за агресію Криму, і підкреслив, що наша країна зобов'язана надати кримським татарам право на самовизначення в межаї єдиної української держави.


Про це він заявив, виступаючи на презентації документального фільму «Крим. Опір», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Адміністрації президента.

«Ми зобов'язані надати кримським татарам право на самовизначення в межаї єдиної української держави. Це те, що ми заборгували кримським татарам. Українська влада це повинна була зробити принаймні 20 років тому. І зараз ситуація була б абсолютно іншою», — підкреслив Порошенко.


Крім того, він додав, що депортацію кримських татар у Радянському Союзі і події 2014 року поєднує один організатор — Кремль, Москва.

«Хіба хтось у Криму чи в світі став жити краще? Відповідь очевидна – ні. Агресор і окупант заплатить свою ціну. Ніхто не має сумнівів – Крим повернеться до України. Він був, є і буде українським. І наша протидія - ми повинні концентрувати і концентруємо усі зусилля для того, аби Крим звільтини», — заявив голова держави, повідомляє  «15 минут».

Порошенко додав, що «хотів би низько вклонитись та подякувати Олегу Сєнцову, який сидить у в'язниці лиш за свої переконання, лиш за те, що не відмовляється від українського паспорта, ніяких інших «злочинів» з точки зону РФ він не скоїв».



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  на саміті НАТО лідери Альянсу та України зробили заяву по Криму на адресу Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?