Жінка з правом голосу небезпечна: в мережі з'явилися скандальні листівки
Категорія
Відносини
Дата публікації

Жінка з правом голосу небезпечна: в мережі з'явилися скандальні листівки

Жінка з правом голосу небезпечна: в мережі з'явилися скандальні листівки
Джерело:  uni.edu

У мережі з'явилися пропагандистські листівки початку XX століття про небезпеку давати право голосу жінкам. Зібрала ці агітки Кетрін Пальчевські - професор жіночих і ґендерних досліджень в Університеті Північної Айови.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам подивитися ці листівки, які випускалися в США і Великобританії.


Ці неймовірні старовинні листівки з початку 1900-х років були використані в якості пропаганди серед чоловіків і не тільки. У той час, коли суфражистки активно працювали над тим, щоб жінка отримала більше прав, багато людей знаходили цю ідею небезпечною.


Для цього і були надруковані пропагандистські листівки, які представляли права жінок як загрозу сімейним цінностям, а також посягання на місце людини в суспільстві.


Чоловіків закликали відправити жінок займатися домом і дітьми. А жінкам нагадували, що чоловік, який займається «жіночими» справами, - нещасний.


І хоча всі зараз говорять про гендерну нерівність, ці листівки служать нагадуванням про те, як далеко ми просунулися з початку XX століття.
























Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?