В Італії батьки-вегани заморили однорічного малюка дієтою
Категорія
Діти
Дата публікації

В Італії батьки-вегани заморили однорічного малюка дієтою

В Італії батьки-вегани заморили однорічного малюка дієтою
Джерело:  thelocal.it

В Італії влада позбавила батьківських прав тата і маму 14-місячного малюка, які довели дитину до виснаження веганскою дієтою. Хлопчик, який важить зараз всього 5 кг, госпіталізований.


Про це повідомляє Lady.ONLINE.UA з посиланням на The Local.it.


Дитину в міланську лікарню привезли 2 липня його бабуся і дідусь. Аналізи показали, що рівень кальцію в крові дитини «мінімально достатній для виживання».


У хлопчика також виявили порок серця, який вимагав негайної операції. Хлопчик прооперований і вже пішов на поправку.


Але лікарі, після того, як батьки відмовилися міняти раціон дитини і давати їй спеціальні добавки, звернулися в соцслужби. Суд виніс рішення забрати хлопчика з батьківської сім'ї. Вирішується питання про те, щоб передати дитину в сім'ю бабусі і дідуся.


«Проблема не в тому, що батьки вирішили посадити дитину на веганску дієту, а в тому, що в цьому випадку дитина в обов'язковому порядку повиннна отримувати добавки, що покривають дефіцит тих чи інших поживних речовин. Наприклад, в однорічному віці дитина повинна вживати добавки з залізом і кальцієм», - підкреслив глава відділення педіатрії лікарні Fatebenefratelli Лука Бернардо.


Видання підкреслює, що в Італії в останні роки веганство стає все більш популярним, його дотримується майже 3% населення. І за останні півтора року в країні було вже чотири випадки госпіталізації виснажених маленьких дітей із веганських сімей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?