Шлюб в Україні за новими правилами: названі міста, де запущений проект Мін'юсту
Категорія
Політика
Дата публікації

Шлюб в Україні за новими правилами: названі міста, де запущений проект Мін'юсту

Шлюб в Україні за новими правилами: названі міста, де запущений проект Мін'юсту

Пілотний проект зі спрощеної реєстрації шлюбу, про який міністр юстиції Павло Петренко розповів в інтерв'ю ONLINE.UA, був схвалений Кабінетом міністрів України.
Таке рішення було прийнято в ході засідання уряду 13 липня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Ми дамо можливість молодятам самостійно вирішувати, коли саме вони хочуть одружитися", - сказав глава Мін'юсту.
Було вирішено, що пілотний проект буде запущений в Києві, Одесі та Львові, а також в прифронтових Маріуполі і Сєвєродонецьку.
Крім того, в Херсоні цей сервіс буде доступний для українських громадян з Криму, які могли б протягом доби виїхати, отримати українське свідоцтво про шлюб і повернутися.
"Я думаю, що протягом наступних двох тижнів місцеві органи влади почнуть надавати такий сервіс, запрошую тоді приїжджати в ці центри і оформити шлюб протягом доби без бюрократії та черг", - додав він.
Як відомо, раніше для офіційної реєстрації шлюбу було необхідно подати заяву і чекати протягом 30 днів.
Нагадаємо, в інтерв'ю ONLINE.UA міністр юстиції розповів, що очікує, що вже до осені українцям дозволять реєструвати шлюби за прискореною процедурою.
Також Павло Петренко розповів про сюрприз, який в Мін'юсті готують для бійців АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?