Чи можна звільнити Донбас за три дні: з'явився прогноз
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можна звільнити Донбас за три дні: з'явився прогноз

Чи можна звільнити Донбас за три дні: з'явився прогноз
Джерело:  online.ua

За нинішнього розкладу сил на Донбасі неможливо його звільнення "за три дні", як іноді кажуть в Україні.
Таку думку висловив у відеоблозі на ONLINE.UA відомий український журналіст і блогер Олександр Михельсон.
Зокрема, він зазначив, що іноді відбувається просування сил АТО в так званій "сірій зоні" на Донбасі - це невеликі тактичні перемоги.
"Наші військові, а в основному навіть добробати, добровольці (хоча більшість з них є частинами ЗСУ і Нацгвардії) потроху просуваються в певних місцевостях. Однак не хотілося б, щоб хтось тут плекав якісь величезні надії - стратегічного виграшу це в більшості випадків не дає", - упевнений Михельсон.
"Це дає певні тактичні перемоги, ми займаємо певні території, які тактично нам вигідні, тому що там, наприклад, була дорога, якою нашим поставляли боєприпаси, і була висота, з якої цю дорогу постійно обстрілювали сепаратисти. Наші без зайвого шуму зайшли на цю висоту, вигнали звідти сепаратистів - тепер нас не обстрілюють", - пояснив він.
"Це перемога, я не заперечую. Але не стратегічна, і не варто чекати скоро такої стратегічної перемоги, не варто займатися "шапкозакиданням" - "ми тут зараз їх всіх, якби нам тільки дали наказ, ми б їх за три дні всіх вигнали". Це дурниці, панове. І не вірте і не ведіться на це", - додав журналіст.


Більше  читайте в блозі Олександра Михельсона на ONLINE.UA: Напугать Европу ДНР-ЛНР: прогноз для охваченного войной Донбасса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?