Суд виніс резонансне рішення щодо прокурора АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд виніс резонансне рішення щодо прокурора АТО

Суд виніс резонансне рішення щодо прокурора АТО

Апеляційний суд Києва поновив на посаді військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, який підозрюється в незаконному збагаченні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт суду.
Суд, таким чином, скасував рішення Солом'янського райсуду Києва від 4 липня, який задовольнив подання детектива НАБУ на відсторонення Кулика з посади до 4 вересня. Повідомляється також, що Апеляційний суд прийняв нову постанову, якою відмовив НАБУ в такому проханні.
У той же час перший заступник керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Максим Грищук заявив "Українській правді", що рішення апеляційного суду про поновлення Кулика на посаді не спростовує його підозру за статтею "незаконне збагачення".
"Зазначене рішення апеляційного суду Києва жодним чином не спростовує висунуту САП підозру Костянтину Кулику за статтею "незаконне збагачення" і є одним з проміжних судових рішень, що стосуються заходів забезпечення в кримінальному провадженні та дотримання змагальності судового процесу", - заявив він.
За його словами, розслідування триває. "САП сподівається на принципову позицію в цьому питанні Генерального прокурора, оскільки 01.07.2016 САП внесла на його ім'я рапорт про проведення службової перевірки щодо Кулика за фактом оголошеної йому підозри в незаконному збагаченні. Ця перевірка може відбуватися незалежно від ходу судового процесу", - розповів Грищук.
У прес-службі нагадали, що САП просила суд про тимчасове відсторонення Кулика з посади, для того, щоб той не міг застосувати службове становище для запобігання кримінальному розслідуванню щодо нього і не мав можливості чинити тиск на свідків.
Нагадаємо, на судовому засіданні, де обирали запобіжний захід військовому прокурору сил антитерористичної операції Костянтину Кулику, розгорілася суперечка за участю військових прокурорів, народного депутата від партії "Самопоміч" Семена Семенченка і бійця "Айдара" Валентина Лихоліта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?