Через загострення на Донбасі Турчинов рвонув в зону АТО: з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Через загострення на Донбасі Турчинов рвонув в зону АТО: з'явилися подробиці

Через загострення на Донбасі Турчинов рвонув в зону АТО: з'явилися подробиці
Джерело:  РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

вирушив на передові позиції сил АТО на Донбасі, щоб вивчити обставини загострення ситуації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу РНБО.


«Провівши робочу нараду з військовим керівництвом АТО, Турчинов перевірив боєготовність наших військових підрозділів в районі Маріуполя і відвідав опорні пункти в Широкиному й інші позиції на південних рубежах оборони», - йдеться в повідомленні.


Секретар РНБО зазначив, що російські окупаційні війська значно збільшили число обстрілів, які «здійснюються з нахабним ігноруванням домовленостей про відведення з лінії зіткнення важких озброєнь».


«Противник щодня використовує для ведення обстрілу заборонену Мінськими угодами 152-мм і 122-мм артилерію, 120-мм міномети і ракетні системи залпового вогню», - заявив він.


Крім того, значно зросла активність застосування професійно підготовлених диверсійно-розвідувальних груп і снайперів, а також мобільних мінометних груп, які «спеціалізуються на поразку військових і цивільних об'єктів і ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування наглядових груп ОБСЄ».


«Всі ці провокації призводять до зростання втрат особового складу сил АТО, а також до втрат серед мирного населення та, за задумом кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати Мінські угоди», - додав він.


Турчинов особливо відзначив, що найбільше зросла інтенсивність дій противника на Донецькому і Маріупольському напрямах, а окупаційні війська активно забезпечуються зброєю, боєприпасами та пальним, створюються оперативні резерви.


«Все це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій», - додав він.


Також секретар РНБО підкреслив, що Збройні сили України готові дати адекватну відповідь на будь-які провокації агресора.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Олександр Турчинов знайшов докази російської агресії в Україну прямо на сайті президента РФ Володимира Путіна

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?