Стало відомо про нові гучнi затримання в Україні: з'явився документ
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про нові гучнi затримання в Україні: з'явився документ

Стало відомо про нові гучнi затримання в Україні: з'явився документ

В Україні затримали двох екс-чиновників Національного банку за участь у злочинній організації  екс-президента втiкача Віктора Януковича  і бізнесмена Сергія Курченко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook головного військового прокурора Анатолія Матіоса.
"Операцією особисто керує Генеральний прокурор Луценко та Голова СБУ Грицак, оперативні служби очолює ТВО керівника ГУ "К"Демчина. Виконавці - головна військова прокуратура (група Жербицького-Кулика). До речі - згідно всіх норм КПК України (щоб не гнівалися наші колеги з САП ). Затримали двох екс-чиновників Нацбанку України за участь у злочинній організації Януковича, Курченко й інших ", - написав Матіос, додавши документ.
У документі говориться, що в ході досудового слідства встановлено, що в період з квітня 2013 року по лютий 2014 року заступник голови Нацбанку Ткачук О. О. та директор Генерального департаменту банківського нагляду Нацбанку Яковлєв Р. В., діючи в складі злочинної організації спільно з Курченко й ін. в корисливих цілях незаконно заволоділи шляхом зловживання службовим становищем коштами Національного банку України в особливо великих розмірах на загальну суму 787 млн ​​396 тис 148 грн, наданими ПАТ "Реал банк" у вигляді стабілізації кредиту.



Раніше повідомлялося, що  детективи НАБУ спільно з прокурорами САП викрили схему заволодіння державними коштами під час проведення державних закупівель філії "Укрзалізниці" - підприємства "Укрзалізничпостач".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?