Савченко промовила небезпечне для України слово: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко промовила небезпечне для України слово: з'явилося відео

Савченко промовила небезпечне для України слово: з'явилося відео
Джерело:  newsone.ua

Народний депутат фракції «Батьківщина» Надія Савченко

 запропонувала поставити на загальнонаціональний референдум питання про федералізацію країни, якої наполегливо домагається Росія, ставлячи її однією з умов політичного виходу з конфлікту на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву нардепа в ефірі телеканалу  NewsOne.

«Що зараз Донбас робить? Вимагає для себе більше влади. Децентралізація, федералізація, чи винайдіть якусь іншу структуру, більш грамотну, з більш глибоким підходом», — заявила депутат.

Крім того, Савченко запропонувала винести ці питання на референдум: «Спитайте, Україна може бути такою? Дайте людям це питання вивчити якийсь час».


«І я вам скажу, що Захід і Схід вам скажуть одне – що вони точно не хочуть бачити президента, який усе тримає в своїх руках. Вони не хотіли бачити Януковича, вони його послали, купили білет до Московії. Кожному президенту куплять квиток в один кінець, якщо він не буде слухати народ»,— переконана вона.

Також народний депутат зазначила, що необхідно провести соціологічне дослідження з усіх перелічених питань і орієнтуватися на відповіді, що будуть дані більшістю українців, «аби об'єднати країну, а референдум проводити після того, як буде закритий кордон, але перед тим, як будуть проведені вибори (на Донбасі)».



Зазначимо, що Україна є унітарною, юридично монолітною державою, а федералізація країни буде означати, що такі рішення, як інтеграція до Євросоюзу або членство України в НАТО можуть бути заблоковані одним із суб'єктів такої федерації.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Росія та її президент Володимир Путін настійливо домагаються низки змін у політичному устрої України, вимагаючи надати Донбасу особливий статус, що в тому числі означатиме і самоуправління, і закріпити його у Конституції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?