Нові гучні затримання в Україні: впіймалися чиновники топ-рівня
Категорія
Україна
Дата публікації

Нові гучні затримання в Україні: впіймалися чиновники топ-рівня

Нові гучні затримання в Україні: впіймалися чиновники топ-рівня
Джерело:  УНН

Працівники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз" Сергія Переломова і першого заступника правління ПАТ "Одеський припортовий завод" Миколу Щурикова за підозрою в корупції, заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.
"Не втечуть. Вони вже затримані. Сьогодні протягом доби їм буде оголошено підозру", - сказав Холодницький.
За інформацією антикорупційного прокурора, в травні 2015 році у першого заступника голови "Нафтогазу" Переломова, який є головою наглядової ради ОПЗ, виник умисел на розтрату коштів ОПЗ на користь ПАТ "Укрнафта". Через компанію "Енергоальянс" була здійснена закупівля природного газу на суму 250 млн грн. І через цю компанію за необгрунтовано завищеними цінами щодо середньоринкових, з яких 3% від загальної суми закупівлі, повинні були залишитися на рахунках зазначеного підприємства, а інші з залишком надлишково перерахованих коштів мають надійти на рахунок ВАТ "Укрнафта".
"З метою реалізації зазначеного наміру Переломов вступив у змову з першим заступником голови правління АТ "Одеський припортовий завод" Щуриковим. Надалі в результаті узгоджених попередніх дій в період з травня по грудень 2015 зазначені особи розтратили вказане майно, а саме кошти АТ "ОПЗ" шляхом зловживання своїм службовим становищем та укладання договорів на постачання природного газу за свідомо завищеними цінами на суму 205 млн 181 тис. 833 грн", - розповів Холодницький.
Раніше за підозрою в корупції був затриманий колишній заступник голови "Нафтогазу" і екс-глава "Чорноморнафтогазу" Олександр Кацуба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?