Як колір спальні може змінити ваше життя: поради психологів
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як колір спальні може змінити ваше життя: поради психологів

Як колір спальні може змінити ваше життя: поради психологів
Джерело:  housebeautiful.com

Колір вашої спальні впливає на якість сну, сексу і на той настрій, з яким ви прокидаєтеся вранці. Саме тому професійні дизайнери інтер'єру уважно вивчають публікації психологів про вплив простору і кольору на людину.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам ознайомитися з цією важливою інформацією, зібраною HouseBeautiful.


Ось як впливають кольори інтер'єру на нас:




Блакитний, синій і кольори морської хвилі


Це найкращі кольори для того, щоб спати спокійно всю ніч, і прокидатися щасливими і свыжими. Мозок реагує на ці відтінки зниженням активності і вас не будуть мучити кошмари або недосипання.




Жовтий


Це другий за ступенем користі для сну колір. Сюди ж входять і відтінки пісочного. Ці кольори м'яко сприяють виробленню ендорфінів. І ваші сни будуть барвистими і радісними.



Зелений


Це колір рівноваги. За шкалою ефективності для сну це третій колір. Люди, що спали в зелених спальнях, прокидалися зі спокійним, врівноваженим станом душі.



Сріблясто-сірий і металік


Люди з таких спалень відзначають, що вони більш налаштовані на зарядку вранці, ніж решта опитаних.




Помаранчевий


Цей колір добре підходить для денної дрімоти, якщо ви любите полежати після обіду. Близький до жовтого в темряві, тому надає схожий з жовтим ефект задоволення перед сном.




Фіолетовий і пурпуровий


Не треба цих кольорів. Незважаючи на уявний спокій кольору, віе найбільш збудливий для мозку. Люди в фіолетових спальнях повноцінно сплять всього 5-6 годин, проти 8 годин володарів спалень блакитних відтінків.



Темно коричневий


Він добре виглядає тільки на рекламних фотографіях. Насправді здатний викликати депресивні стани і нічні кошмари у мешканців таких кімнат.



Сірий і 50 темніших відтінків сірого


Люди в таких сумних кольорах намагаються уникати сну. Вони дивляться кіно, поки не впадуть від втоми або серфяться інтернетом але не сплять. Розслабитися і отримати задоволення в таких тонах не вийшло ні в кого.




Світло-коричневий і карамельний


Ви будете здивовані, але це найсексуальніші кольори. Пари, які живуть в таких спальнях, займаються сексом приблизно в три рази частіше, ніж середньостатистичні подружжя.




Червоний


Всупереч легендам і міфам - червоний найбільш несексуальний колір. Пари, які ризикнули зробити ремонт а-ля «червоний будуар» займалися сексом рідше, ніж інші .




Білий або кремовий


Якщо ви трудоголік - уникайте цих кольорів. Білий і кремовий відтінки налаштовують мозок на робочий лад. Воно вам треба, крутитися всю ніч і обмірковувати незавершені справи?




Золото


Золотий колір, згідно зі статистикою, показує тільки дві речі: у вас багато грошей і зовсім немає смаку. Ніяких інших співвідношень з якістю сну або сексу дослідження золотих спалень дати не змогло. Їх, власне кажучи, не так вже й багато. На щастя.


Раніше ONLINE.UA писав, что  жінкам важливіше спати всю ніч,  ніж чоловікам, яким досить денного сну, аби бути у формі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?