У Росії обурилися через Кіровоград: українці в соцмережах веселяться
Категорія
Україна
Дата публікації

У Росії обурилися через Кіровоград: українці в соцмережах веселяться

У Росії обурилися через Кіровоград: українці в соцмережах веселяться

У Росії обурені перейменуванням українського міста Кіровоград в Кропивницький: російські ЗМІ пишуть, що місто перейменували на честь "драматурга-русофоба".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ленту.ру".
На російському ресурсі вийшла новина з провокативним заголовком: "Рада присвоїла Кіровограду ім'я українського драматурга-русофоба".
"Драматург Марко Кропивницький був засновником українського професійного театру, відомий тим, що відмовився перекладати свої твори російською. Займався пропагандою української мови", - йдеться в тексті новини.
У соцмережах українці висміяли реакцію росіян. Так український журналіст Денис Казанський у своєму Twitter написав: "Стати русофобом дуже просто. Досить зробити щось корисне для України".
У свою чергу журналіст Віталій Портников назвав росіян "московськими Геббельсами" (Геббельс - відомий пропагандист, державний і політичний діяч нацистської Німеччини - ONLINE.UA).
Користувачі соцмережі в коментарях відзначили, що в біографії Кропивницького немає нічого русофобського.




Крім того, українцям подобається така назва.



Раніше у Путіна обурилися поводженням англійських уболівальників із прапором Росії: в мережі з'явилося відео, на якому британські фанати у Франції на Євро-2016 розтоптали російський прапор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?