Суд прийняв резонансне рішення щодо журналіста, засудженого за перешкоджання ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд прийняв резонансне рішення щодо журналіста, засудженого за перешкоджання ЗСУ

Суд прийняв резонансне рішення щодо журналіста, засудженого за перешкоджання ЗСУ
Джерело:  online.ua

Апеляційний суд виправдав журналіста Руслану Коцабу, засудженого раніше за статтею "перешкоджання діяльності зСУ" через поширення ним закликів проти мобілізації громадян України на військову службу на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook правозахисниці Тетяни Близнюк.
«Тільки-но Апеляційним судом Руслана Коцабу повністю виправдано. Нагадаю, суд попередньої інстанції дав йому чотири з гаком роки. Прокуратура подала апеляцію, щоб йому дали 13», - повідомила Близнюк.
«Кожен має право не погоджуватися з чиїмись висловлюваннями. Ніхто не має права саджати людину за ці висловлювання в тюрму. Сподіваюся, він отримає компенсацію за незаконне позбавлення волі», - додала Близнюк.
«Говорив, що думав. Не ходив в строю. Був націоналістом, ним і залишився. А те, що в його діях побачили покидьки, які наживалися на війні, - то нехай залишиться на їх совісті. Те, що його дії не сприйняли багато, якщо не більшість, із моїх побратимів - теж не повинно бути підставою для ув'язнення в правовій державі!», - вважає правозахисниця.
«Це не означає, що наші суди раптом стали судити чесно. Це означає, що в іншому випадку були б дуже великі іміджеві втрати української влади після рішення Євросуду», - впевнена Близнюк.
Як повідомляв ONLINE.UA, в лютому 2015 року Руслана Коцабу, який виступив із закликом до українців ухилятися від мобілізації в армію для війни на Донбасі з сепаратистами, затримала Служба безпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?