Рада попрощалася з радянським минулим: ухвалено важливий закон
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада попрощалася з радянським минулим: ухвалено важливий закон

Рада попрощалася з радянським минулим: ухвалено важливий закон
Джерело:  online.ua

Народні депутати України

проголосували за впровадження внутрішніх біометричних паспортів, які замінять паспорти старого зразка.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на онлайн-трансляцію засідання парламенту.


За відповідний закон проголосували 226 народних обранців.


Згідно з пояснювальною запискою, метою проекту закону є уточнення переліку документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначення правового статусу окремих категорій осіб, усунення правових прогалин в чинному правовому регулюванні, приведення закону "Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" у відповідність до чинного законодавства та реалій сьогоднішнього дня.


Так, законопроектом передбачено:


- Чітке розмежування видів документів з імплантованим безконтактним електронним носієм і без нього;


- Запровадження обов'язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку;


- Впровадження посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, і проїзного документа особи, якій надано додатковий захист;


- Впровадження картки трудового мігранта як документа, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, і підтверджує законні підстави для тимчасового проживання в Україні.


Скасовано норму про те, що при державній реєстрації шлюбу в паспортах громадян України повинна робитися відмітка із зазначенням прізвища, імені, по-батькові і року народження другого з подружжя та місця і дати такої реєстрації. Відповідно, скасовано норму про внесення відмітки про розірвання шлюбу.


Після голосування в офіційному Twitter Верховної Ради з'явився запис: "Гуд бай, совок! Депутати підтримали закон, яким вводиться новий вид паспорта-ВД картка, яку будуть оформляти всім". Пост супроводили рухливою картинкою (гіфкою) з танцюючим чоловічком.

Раніше в Україні почали видавати електронні паспорти замість паперових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?