Зустріч Путіна і Керрі: стали відомі подробиці переговорів
Категорія
Світ
Дата публікації

Зустріч Путіна і Керрі: стали відомі подробиці переговорів

Зустріч Путіна і Керрі: стали відомі подробиці переговорів
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Джон Керрі під час свого візиту в Москву  закликав президента Росії Володимира Путіна прискорити імплементацію Мінських угод, особливо в частині реалізації питань безпеки.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на "112 Україна", який цитує повідомлення Держдепу США.

"США і Росія знаходяться в такій фазі, що ми можемо дійсно зробити дуже багато, що піде на користь світові, і мова йде не тільки про Сирію, не тільки про Україну, але також про інші потенційні галузі, в яких ми могли б домогтися серйозних перемог", - підкреслив Керрі.

Також політики обговорили питання посилення заходів для припинення бойових дій у Сирії, які базуються на політичному врегулюванні протистояння режиму Асада і опозиції.

Керрі заявив, що стурбований зростанням випадків ескалації насильства, які відбуваються з вини режиму Асада. Президент РФ і держсекретар США обговорили, як боротися з угрупуваннями ІГІЛ, Аль-Каїда і пов'язаним із ними Джебхат Ан-Нусра.

Російське агентство "ТАСС" повідомило, що в зустрічі також брав участь помічник Путіна Владислав Сурков, якого називають куратором бойовиків на Донбасі.

Раніше Керрі відвідав Київ  і поговорив із президентом України Петром Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?