Підсумки зустрічі Путіна і Керрі: з'явився коментар Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Підсумки зустрічі Путіна і Керрі: з'явився коментар Кремля

Підсумки зустрічі Путіна і Керрі: з'явився коментар Кремля

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі в Москві з держсекретарем США Джоном Керрі

попросив передати президенту США Бараку Обамі найкращі побажання і доповісти про просування з актуальних питань.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.


"Хотів би відзначити наші взаємні зусилля з врегулювання конфліктів, які ми вважаємо важливими і такими, що підлягають вирішенню. Остання наша розмова з президентом Обамою переконує мене в тому, що ми дійсно щиро прагнемо не тільки до самого процесу співпраці, до його налагодження, а й досягнення результатів позитивних. Сподіваюся, що і в ході сьогоднішніх наших консультацій ви зможете йому доповісти, і прошу передати йому найкращі побажання, доповісти про те, що ми теж просунулися в обговоренні та вирішенні питань, заради яких ми збираємося", - сказав Путін.


Він зазначив, що розраховує на те, що США за необхідності дадуть Росії відповідь конструктивною роботою на допомогу РФ при звільненні американського громадянина в Сирії.


"Президент Обама звернув мою увагу на те, що ми надали допомогу у звільненні одного з ваших громадян. Я хочу сказати, що ми на ваше прохання працюємо в цьому напрямку і далі. Розраховуємо також на те, що якщо у нас виникне така необхідність, і американська сторона відповість нам такою ж конструктивною роботою", - заявив російський президент.


У свою чергу Керрі заявив, що США і Росія можуть багато зробити разом для світу, і мова йде не тільки про Сирію і Україні.


"І президент Обама, і я вважаємо, що США і Росія в такій стадії, що ми можемо справді зробити дуже багато, що піде на користь миру. Мова йде не тільки про Сирію, не тільки про Україну, але також і про інші потенційні області, в яких ми могли б домогтися серйозного прогресу", - зазначив держсекретар США.


Раніше

в Держдепартаменті США повідомляли, що держсекретар США Джон Керрі під час свого візиту в Москву закликав президента Росії Володимира Путіна прискорити імплементацію Мінських угод, особливо в частині реалізації питань безпеки

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?